Mondhygiënepraktijk WeespBehandelingen

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is belangrijk voor een goede gezondheid en een stralende lach.

Een schoon en goed verzorgd gebit verkleint de kans op gaatjes (cariës), tandvleesontsteking, slechte adem, slijtage van uw tandglazuur (tanderosie) en ontsteking van het steunweefsel van uw tanden en kiezen (parodontitis).

De mondhygiënist reinigt uw gebit en geeft u voorlichting hoe u zelf uw gebit zo schoon en gezond mogelijk kan houden.

Uw mondhygiëne kan bij elk bezoek gecontroleerd worden en zo nodig worden aangepast.

Guided biofilm therapy (GBT)

Guided biofilm therapy is de nieuwe geavanceerde benadering.

Alvorens het verwijderen wordt een biofilm onthuld door een gekleurde oplossing. Hierna kan een eventuele gerichte instructie gegeven worden. Vervolgens kan de biofilm en het jonge tandsteen verwijderd worden met de AIRFLOW

Zonodig wordt de behandeling gevolgd door het verwijderen van Tandsteen met het PIEZON PS NO-PAIN instrument.

Guided Biofilm Therapy houdt in dat de mondhygiënist wordt gestuurd door de onthulde biofilm tijdens de professionele Gebitsreiniging.

Guided Biofilm Therapy is echt minimaal invasief en vermindert de behoefte aan handen sonische /ultrasonische instrumenten. Het is veilig, efficiënt en zacht voor tanden en zacht weefsel, implantaten en gerestaureerde elementen.

GBT is ook zeer comfortabel voor de patiënt en de mondhygiënist.

Het is efficiënt en bespaart tijd. GBT maakt deel uit van een volledig preventief concept om de mondhygiëne van de patiënt te beschermen en de patiënt zich goed te laten voelen.

Op https://www.ivorenkruis.nl/Folders-lezen.html kunt u meer informatie vinden over onderwerpen binnen de tandheelkunde en over mondhygiëne instructies